NATUURKAMPEN
Dit zijn dagen waarbij uw kind in een kleine groep gecoacht wordt in relaxatie, innerlijke rust, de waardes veiligheid & grenzen aangeven, verbinden, zelfvertrouwen & eigenwaarde.
Uw kind oefent in volgende inzichten en tools:
- kennis over de verschillende lichaamslagen,
- (h)erkennen van de lichaamssignalen,
- tijdig en gepast reageren op deze signalen
- voorkomen van onrust, overprikkeling & klachten
- ontladen, beschermen & in eigen kracht staan.
Ik werk tijdens deze dagen met de energie van uw kind en zijn of haar lotgenootjes.
Ik start vanuit natuurrituelen & sprookjes en breng via yoga, mindfulness, ademen, massages en creëren oeroude inzichten en technieken terug bij uw kind.
De NATUURKAMPEN vinden plaats gedurende 3 dagen van 9u tot 15u30.
Ze gaan door op de KIKOzolder of in de Rode Del te Arendonk waar buiten spelen en coachen centraal staat vanuit fantasie, creativiteit en verbinding!
Beperkte inschrijvingen om de veiligheid, geborgenheid en coaching mogelijk te maken.
NATUURKAMPEN VOL FANTASIE, YOGA, VERBINDING & CREATIVITEIT IN 2025!
De kracht van sprookjes.
Er was eens...
"Als je wilt dat je kinderen intelligent zijn, lees ze dan sprookjes voor. Als je wilt dat je kinderen briljant zijn, lees ze dan meer sprookjes voor."
Albert Einstein.
De achterliggende boodschap is dat het lezen van sprookjes belangrijk is, omdat ze de verbeelding stimuleren. En volgens Einstein is verbeelding belangrijker dan kennis, omdat kennis beperkt is en verbeelding oneindig. Verbeelding stimuleert vooruitgang en vooruitgang is de bakermat van evolutie.
Daarnaast kunnen kinderen zich identificeren met de verschillende personages en via beeldtaal hun emoties & belevingen beter doorvoelen, begrijpen & verwerken.
In de wereld van kinderen is de verbeeldingskracht nog oppermachtig. Fantasie en werkelijkheid zijn zelfs zo met elkaar verweven, dat wanneer ze met hun verbeeldingskracht een oplossing verzinnen – of die horen tijdens het luisteren naar een verhaal – dit voor hen bijna hetzelfde is als de oplossing beleven. Voor even ís een kind het personage in zijn favoriete sprookje. Dan heeft het net zoveel moed, is het net zo vindingrijk en heeft het evenveel geluk als zijn held. En omdat wat een kind in zijn fantasie (mee)beleeft bijna echt is, werken die beelden door in zijn dagelijks leven.
De beeldtaal van sprookjes spreekt oer-gevoelens uit de voortalige verbeeldingstijd aan. Ze spreken tot je hart en intuïtie, in plaats van tot de ratio die we na ons 3 jaar eigen maken. Rouw, jaloezie, ijdelheid, afwijzing, hebzucht, angst of verwarring worden in sprookjes niet uitgelegd maar visueel verbeeld, vaak in handelingen.
... en ze leefden nog lang en gelukkig!