Een gezonde ziel vraagt een gezond lichaam. Een gezond lichaam vraagt gezonde voeding.
Voor mij wil dit zeggen voeding met zo weinig mogelijk kleurstoffen, zo weinig mogelijk bewaarstoffen, zo weinig mogelijk zout en zo weinig mogelijk geraffineerde suikers.
Dan stopt het shoppen van klaargemaakte producten al snel. Bijna in elk product zitten bewaarstoffen, kleurstoffen en een overdosis aan suiker en zout. Puur natuur vind je zo goed als niet terug in de winkel. Dus ging ik aan de slag met het aanpassen en uittesten van recepten met gezondere ingrediënten. Niet gemakkelijk om de smaakpapillen van mijn kids tevreden te stellen. Het is nog al een kritisch publiek maar deze wafeltjes vielen onmiddellijk in de smaak!
Vanille wafels
150 gram bloem
150 gram amandelmeel (ik hak amandelen fijn met de keukenrobot)
2 eieren
250 ml (amandel)melk
40 gram kokosbloesemsuiker
30 gram honing
100 gram boter
1 snuifje pure vanillepoeder
1 snuifje zout (optie)
Meng de boter met de vanille tot een crème.
Voeg de kokosbloesemsuiker, de honing en het zout toe. Roer goed door en voeg dan de eieren toe. Meng de (amandel)melk door het beslag.
Voeg bloem en amandelmeel toe en roer tot een homogene massa.
Heb jij een goede keukenrobot zoals de mijne? Gooi alle ingrediënten in de keukenrobot en laat deze gedurende enkele minuten op volle toeren draaien tot je een romige massa verkrijgt.
Laat het deeg 30 minuten rusten en bak dan de wafels goudbruin.
Tip: je kan deze wafels gemakkelijk in de vriezer bewaren.
Reactie plaatsen
Reacties