Het doen van een GENIETMOMENT biedt jouw kind de mogelijkheid om bewust ME-TIME te integreren. Even ontsnappen aan de druk en gejaagdheid van de maatschappij. De GENIETMOMENTEN bieden jouw kind de kans om met meer ADEMRUIMTE in het leven te gaan staan.
Post foto's van je oefeningen of creaties op instagram of facebook met #KindInKunstOntmoetingen.
GENIETMOMENT: GEZONDIGEN MET PAASKOEKJES.
RECEPT PAASKOEKJES:
BENODIGDHEDEN:
- 400gr bloem (ik gebruikte 200gr speltbloem en 200 gr havermeel)
- 1kl bakpoeder
- 1 ei
- 100ml agavesiroop
- 280gr boter in blokjes
- 1 snuifje kaneel
- 1 snuifje zout
RECEPT:
- Klop de boter met de agavesiroop en het zout romig. Voeg een ei en een snuifje kaneel toe en kneed
- Meng de bloem met de bakpoeder. Voeg steeds een kleine hoeveelheid bloem toe aan het botermengsel en kneed goed.
- Kneed met je handen tot een stevige bal. Wikkel in vershoudfolie of dek af met een propere handdoek en zet 30 minuten in de koelkast. Laat daarna even terug op kamertemperatuur komen.
- Verwarm de oven voor op 160°.
- Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een plak van 3mm.
- Druk met vormpjes figuren uit het deeg en leg op een met bakpapier bedekte bakplaat. Neem de restjes van het deeg en herhaal de laatste stap.
- Bak de koekjes 20 minuten goudbruin. Laat afkoelen.
TIP:
- Havermeel kan je zelf maken door havervlokken heel fijn te mixen met een keukenrobot.
- Heb je net als ik niet zo veel geduld en een goede keukenrobot? Gooi al de ingrediënten in de deegkom en kneed het deeg met de deeghaak tot een bal.
- Is het deeg te plakkerig, laat het dan even terug afkoelen in de ijskast.
- Maak je graag paashangertjes van jouw paaskoeken? Prik dan voor het bakken met een tandenstoker een gaatje in het deeg. Na het bakken kan je de koekjes voorzien van een touw of lint. Jouw paaskoeken zijn klaar voor in de paasboom.
Gezondig nu van dit heerlijk tussendoortje!
Reactie plaatsen
Reacties